top of page
  • Writer's pictureMatej Vuk

Izrada AI Chatbota za klijenta u Fintechu: naša iskustva s AzureAI

U svijetu koji se brzo mijenja i postaje sve više digitaliziran, umjetna inteligencija (AI) postala je ključna komponenta transformacije poslovanja. Od poboljšanja operativne učinkovitosti do stvaranja novih prilika za inovacije, AI ima potencijal transformirati gotovo svaki sektor. Kao konzultantska tvrtka, odlučili smo iskoristiti ovu tehnologiju za kreiranje AI chatbota specijaliziranog za Fintech industriju, koristeći Microsoft AzureAI platformu. Ovaj članak prikazuje naše iskustvo s AzureAI i kako je ova platforma omogućila stvaranje vrhunskog rješenja za naše klijente.


Kako smo krenuli s AzureAI

Kad smo se odlučili krenuti u razvoj AI chatbota, znali smo da trebamo pouzdanu i moćnu platformu koja će podržati sve naše zahtjeve. Kroz proces technology scoutinga Microsoft AzureAI nam se pokazao kao idealno rješenje. Uz izvrsnu integraciju sa svim postojećim Microsoftovim proizvodima ova platforma nudi širok spektar AI alata i usluga, uključujući strojno učenje, analitiku podataka i obrade prirodnog jezika (NLP), što je sve ključno za razvoj kvalitetnog AI rješenja.

Naš put započeo je dubinskom analizom potreba i procesa klijenta u Fintech sektoru. Identificirali smo ključne izazove i prilike za poboljšanje s kojima se suočavaju, kao što su potrebe za brzim odgovorima na upite korisnika 24 sata dnevno 7 dana u tjednu 365 dana u godini, pružanje personaliziranih preporuka te osiguranje visoke razine sigurnosti u obradi podataka. AzureAI nam je pružio alate potrebne za rješavanje ovih izazova na učinkovit i skalabilan način.

Koristeći Azure Cognitive Services, implementirali smo napredne NLP algoritme koji omogućuju našem chatbotu razumijevanje i odgovaranje na korisničke upite na prirodan i intuitivan način. Za razliku od tradicionalnih chatbota starije generacije ova funkcionalnost znatno poboljšava korisničko iskustvo, čineći interakciju s chatbotom na razini interakcije s živim agentom.

Prva stvar koju smo primijetili tijekom implementacije NLP-a bila je koliko je intuitivno koristiti AzureAI alate te veliku riznicu znanja i dokumentacije koje su potrebne za integraciju složenih funkcionalnosti. Azure Cognitive Services pružaju predpripremljene modele za obradu prirodnog jezika koje je moguće prilagoditi specifičnim potrebama što izrazito smanjuje vrijeme i ljudske resurse potrebne za njihov development. Ovo je ubrzalo naš razvojni proces i omogućilo nam brzu prilagodbu modela za specifične zahtjeve naših klijenata.


Personalizacija i strojno učenje

Kako bismo osigurali da naš chatbot može pružiti relevantne i personalizirane preporuke, morali smo se osloniti na obradu velikih količina podataka prikupljenih od korisnika. Podatci koje smo prikupili od klijenata bili su anonimizirani u cilju zaštite privatnosti klijenata te su prikazivali svakodnevne upite koje dobiva korisnička služba bilo putem telefonskih poziva bilo putem mail-a. Azure Machine Learning omogućio nam je obradu podataka bez potrebe za korištenjem drugih rješenja van AzureAI platforme. Kroz ovu analizu, naš chatbot može pružiti preporuke koje su prilagođene individualnim potrebama i preferencijama korisnika. Na primjer, kada korisnik traži savjet o financijskim uslugama, chatbot može analizirati prethodne interakcije klijenata i agenata i predložiti usluge koji najbolje odgovaraju njegovim potrebama. Ovo uključuje savjete o paketima i uslugama, čestim tehničkim problemima i pravovremena upozorenja o mogućim rizicima.


Kontinuirana nadogradnja

Jedna od najvećih prednosti AzureAI je sposobnost kontinuiranog učenja. Naš chatbot koristi povratne informacije korisnika i pitanja koja nisu u njegovoj bazi znanja za stalno poboljšavanje svojih odgovora i preporuka. Kroz Azure Machine Learning, možemo kontinuirano trenirati naše modele kako bismo osigurali da naš chatbot ostane relevantan i koristan za korisnike. Kontinuirano učenje omogućuje našem chatbotu agilnu prilagodbu promjenama u zakonskim odredbama, tržišnim uvjetima i zahtjevima korisnika. Na primjer, ako se pojave novi financijski proizvodi ili promjene u zakonodavstvu, naš chatbot može brzo prilagoditi svoje preporuke kako bi ostao u skladu s najnovijim informacijama. Ovo osigurava da naši korisnici uvijek dobivaju najtočnije i najrelevantnije informacije.


Cyber security

Financijska industrija zahtijeva visoke standarde sigurnosti i privatnosti. AzureAI pruža robusne sigurnosne funkcije, uključujući enkripciju podataka i stroge protokole za kontrolu pristupa što osigurava da su svi korisnički podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa i zloupotrebe. Za nas je bilo ključno osigurati da naš AI chatbot ne samo da pruža korisne i točne informacije, već i da to čini na način koji je u skladu s najvišim sigurnosnim standardima. AzureAI nam je omogućio implementaciju složenih sigurnosnih mjera bez ugrožavanja performansi chatbota.


Povjerljivost Podataka

S AzureAI, mogli smo osigurati da se svi osjetljivi podaci obrađuju i pohranjuju u skladu s najvišim standardima povjerljivosti. Ovo je ključno za izgradnju povjerenja korisnika i osiguranje usklađenosti s relevantnim regulativama.

Na primjer, koristeći Azure Key Vault, mogli smo osigurati da su svi osjetljivi podaci kriptirani i sigurno pohranjeni. Ovo je posebno važno u financijskoj industriji gdje je povjerljivost podataka od najveće važnosti. Naši klijenti mogu biti sigurni da su njihovi podaci sigurni i zaštićeni.


Rezultati

Implementacija našeg AI chatbota rezultirala je značajnim poboljšanjem korisničkog iskustva. Korisnici su izrazili visoko zadovoljstvo brzinom i točnošću odgovora, kao i personaliziranim preporukama koje im pomažu u donošenju informiranih financijskih odluka. Naši klijenti su također zabilježili poboljšanja u operativnoj učinkovitosti agenata koji su prije bili zatrpani pozivima koji su sada preusmjereni na chatbot. Automatizacija rutinskih upita omogućila je zaposlenicima da se fokusiraju na složenije zadatke, što je dovelo do povećane produktivnosti i smanjenja operativnih troškova.

Naše iskustvo s Microsoft AzureAI platformom pokazalo se izuzetno pozitivnim.  Kroz kontinuiranu inovaciju i prilagodbu, nastavit ćemo koristiti snagu AI tehnologija kako bismo pružili vrhunska rješenja za naše klijente. Veselimo se budućim izazovima i prilikama za inovacije u AI industriji, a AzureAI će zasigurno biti ključni partner u našem daljnjem razvoju.

 

42 views

Comentários


bottom of page