top of page

x

U suradnji s partnerom Velebit AI (velebit.ai) osmislili smo cijeli niz usluga prilagođenih upravo vašem poslovanju. Od pronalaska i implementacije gotovih AI rješenja, pa do razvoja vašeg vlastitog rješenja - od ideje do komercijalizacije.

USLUGE

Personaliziranim pristupom pomažemo vam uvesti umjetnu inteligenciju u vaše poslovanje:

Uvođenje AI alata
u poslovanje

Za vas pronalazimo optimalan set dostupnih AI alata te ih implementiramo u vaše poslovanje - pružajući svu potrebnu podršku i edukaciju. Takvi alati pomažu vam optimizirati provođenje poslovnih procesa, automatiziraju ponavljajuće zadatke te vam daju uvid u stanje poslovanja u stvarnom vremenu.

Razvoj vašeg vlastitog 
AI rješenja

Imate ideju, no ne znate kako je provesti u djelo? Već godinama razmišljate "kada bi barem...", a sada vam je jasno da je upravo AI komponenta koja vam nedostaje? Ne brinite, vodit ćemo vas kroz cijeli proces razvoja, od ideacije, preko developmenta, pa sve kroz uspješnu komercijalizaciju ili internu implementaciju.

Izrada strategije korištenja podataka i AI-a u poslovanju

Umjetna inteligencija dozvoljava nam nov način razumijevanja poslovnog okruženja te vlastitog rada. Analizom vašeg poslovanja te poslovne vizije pomoći ćemo vam postaviti konkretan plan daljnjeg razvoja digitalnog aspekta vašeg poslovanja.

Što umjetna inteligencija znači za male i srednje tvrtke?

Vedran Antoljak
Direktor
Best Advisory d.o.o.

S obzirom da smo već duboku ušli u digitalno doba, veseli činjenica da ne treba biti iskusan IT stručnjak ili pak imati na raspolaganju ogroman proračun kako bismo već danas primijenili umjetnu inteligenciju u poslovanju manjeg ili srednjeg poduzeća. A zašto je to bitno? Zato jer su poduzeća pogonjena umjetnom inteligencijom drugačija, ali prije svega brža u obavljanju poslovnih zadataka, prilagodljivija te dugoročno konkurentnija nego li ona koja to ne razumiju ili ne planiraju.

 

Kada procjenjuju učinak nove tehnologije na poslovanje, poduzetnici i menadžeri se često fokusiraju na pogrešne kriterije. Pravi izazov nije postoji li poslovni slučaj za smanjenje troškova ili povećanje produktivnosti putem primjene umjetne inteligencije, već objektivna procjena disruptivnog potencijala tehnologija, alata i platformi na tržišne promjene i konkurentnost našeg poduzeća. Stoga uspješni poduzetnici i menadžeri već koriste umjetnu inteligenciju u poslovanja, od kojih neki to rade nesvjesno, dok oni najbolji planski eksperimentiraju s alatima i tehnologijama pokušavajući pronaći najbolje i primjenjive tehnologije i alate za konkretne potrebe vlastitog poslovanja. Ukoliko to još ne činite, sada je najbolje vrijeme početi razmišljati o tome kako iskoristiti umjetnu inteligenciju za poboljšanje poslovanja vašeg poduzeća.

 

Prvo pitanje koje si trebate postaviti je koje funkcije poduzeća je moguće unaprijediti primjenom umjetne inteligencije? Poduzeća koja pronađu odgovore na ovo pitanje nedvojbeno će pronaći brže, pametnije i učinkovitije načine za bolje obavljanje ključnih funkcija poslovanja. Biti će u boljoj poziciji započeti s automatizacijom poslovnih procesa, prilagodbom organizacije i poslovnog modela te stvaranjem kulture sklone stalnim promjenama. Ako se pitate kako započeti korištenje umjetne inteligencije u vašem poduzeću, u nastavku su tri ključna pristupa primjenom umjetne inteligencije za sljedećih 3-5 godina.

 

1. Prijelaz poslovanja na platforme

Poduzeća se moraju preusmjeriti s tradicionalne prodaje proizvoda i usluga na pronalaženje načina i mogućnosti korištenja internetskih platformi koje se neprestano razvijaju, izgrađujući lojalnost kupaca i stratešku relevantnost kroz kontinuirano učenje te korištenje algoritama u analizi podataka. Ova promjena će zahtijevati od vas kao lidera i vaših ključnih suradnika znatnu prilagodbu i učenje novih vještina, ali će vam dugoročno osigurati pristup mnogo većem tržištu. S obzirom da su najpopularnije internetske platforme upravljane pomoću umjetne inteligencije, važno je naučiti kako to iskoristiti u svoju korist kroz bolje razumijevanje funkcioniranja platformskih algoritama i umjetne inteligencije.

 

2. Promjena fokusa s transakcija na iskustvo korisnika

Suvremena uspješnija poduzeća koja koriste umjetnu inteligenciju fokusirana su na bolje razumijevanje stvarnih potreba korisnika te im je glavni prioritet kontinuirano se prilagođavati temeljem povratnih informacija vezanih uz iskustva korisnika, do te mjere da prodajne transakcije postaju sekundarne. Razumijevanje uvida o korisnicima temeljem uvida dobivenih iz prikupljenih podataka od korisnika danas su ključni temelj prilagodbe poslovanja a korisničko iskustvo danas je područje najvišeg prioriteta. Umjetna inteligencija nam pritom može značajno pomoći u prilagodbi korisničkim potrebama putem personaliziranim interakcija.

 

3. Prijelaz s podataka na uvide

Za poduzeća koja koriste umjetnu inteligenciju sami podaci su beskorisni. U kontekstu manjih i srednjih tvrtki, ono što je važno nije količina podataka koja se analizira ili opseg infrastrukture za obradu podataka, već sposobnost razumijevanja podataka i dobivanje uvida koji su formatirani tako da se mogu koristiti za strateško donošenje odluka. Pretvaranje podataka u uvide može biti automatizirano i znatno brže primjenom umjetne inteligencije, a danas postoji sve veći broj pružatelja usluga umjetne inteligencije koje možemo iskoristiti za dobivanje uvida iz skupova podataka koji su nam najbitniji za poslovanje našeg poduzeća.

 

Na kraju, pred nama je novo doba konkurentnost koje pokreće umjetna inteligencija koja će preoblikovati budućnost poslovanja i tu dugoročno ne postoji neka alternativa. Sada je krajnje vrijeme ubrzati vašu digitalnu transformaciju poslovanja. Ali odabir odgovarajuće tehnologije i partnerstva s ekosustavom samo su dio jednadžbe uspjeha. Pravi je izazov 'nadograditi' mentalni sklop ljudi i izgraditi kulturu sklonu promjenama i inovacijama, te transformirati tradicionalnu u suvremenu organizaciju poslovanja. Međutim za to je potrebno imati osposobljeno vodstvo poduzeća koji ima jasnu viziju a pritom je spremno stalno eksperimentirati s tehnologijama i prihvaćati pogreške, kako bi mogli kontinuirano prilagođavati poduzeće sukladno promjenama u okruženju, korisničkim navikama i novim spoznajama.

Kontakt:

Petrovaradinska 7/7
10090 Zagreb, Hrvatska

+385 99 8075 658​

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Youtube
  • Instagram

Zahvaljujemo se što ste nas kontaktirali, potruditi ćemo se brzo vam odgovoriti!

bottom of page